tarihçe

Tarihçe

Okulumuz 1975-1976 Eğitim-Öğretim yılında “Aydınlıkevler Körler Okulu ve Yetiştirme Yurdu” olarak açılmıştır. 1987 yılında bünyesine ortaokulun da eklenmesiyle “Göreneller İlkokulu ve Sanat Ortaokulu” adını almıştır. 1998 yılında ilköğretim okulu statüsüne girmiş, “Göreneller Görme Engelliler İlköğretim Okulu” adı ile eğitim-öğretimini sürdürmüş 2010 yılında iş okulu açıldı.2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Göreneller Görme Engelliler İlkokulu – Ortaokulu ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere üç ayrı okul olarak aynı binada faaliyetine devam etmiştir. Ancak okulumuzun 2018 yılında bünyesinde 4. Okulun da açılmasıyla ismi “Göreneller Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu-Özel Eğitim Meslek Okulu-Özel Eğitim Uygulama III. Kademe” adını almıştır. Okul kadromuz özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimize çağın eğitim modellerini uygulamaktadır. Bu bağlamda özel eğitim öğretmenlerimizin hedefi öğrenci merkezlidir. Kaliteyi arttırmak, engelli öğrencilerin ufkunu açmak ve hayata hazırlamaktır.

04.01.2024 35